"Eu sunt Sinele, o Gudakesa, care salasluieste in inima tuturor fiintelor, eu sunt inceputul, mijlocul si sfarsitul tuturor fiintelor.

Samanta tuturor fiintelor sunt Eu, o Arjuna, caci nu exista fiinta miscatoare sau nemiscatoare care sa existe fara mine.

Eu stau sprijinind aceasta intreaga lume cu o farama din mine."
DUMNEZEU prin KRISHNA, Bhagavad-gita X




miercuri, 1 februarie 2012

Pretiozitatea sistemului Yoga si a Hinduismului

Cine va putea sa spuna deplin cat de pretios este sistemul Yoga si Hinduismul?

Acestea sunt inca la fel de pretioase sia stazi deoarece revelatii si initieri unice nu pot fi gasite inca decat aici, in Hinduism si Yoga.

Toate celelate religii mai noi sau mai vechi confirma si imprumuta din mostenirea spirituala a Hinduismului, deoarece Hinduismul alaturi de Iudaism sunt dovada ca la inceput exista o singura comunitate ce a primit aceleasi mari revelatii.

Apoi desigur aceasta comunitate s-a despartit in tot mai multe comunitati si Dumnezeu a daruit fiecareia calauze potrivite, insa reveland numai in parte ceea ce a fost revelat initial deoarece numai mici grupuri s-au mai putut ridica la nivelul spiritual al comunitatii adamice.

Dar mesajele tuturor timpurilor, mesajul tuturor religiilor nu numai ca nu sunt in contradictie cu sistemul Yoga si cu Hinduismul dar il confirma pe deplin intr-un mod miraculos, tocmai prin faptul ca nicaieri nu exista vreo revelatie noua care sa nu fii existat deja in Hinduism.

Deoarece Tatal ceresc a ridicat si a trimis mari ingeri Indiei care au reformat si ridicat revaltia constant astfel ca astazi o gasim desavarsita acolo, recunoscand si integrand in totalitate spiritualitatea si revelatia celorlalte religii si sisteme spirituale.

Astfel Hinduismul ne apare nu numai ca o religie desavarsita ci si ca religia eterna, asa cum si este denumita…

Calea eterna, adevar etern revelat.

Nu numai ca celelate religii imprumuta din Hinduism metode si tehnci spirituale, dar nu exista nimic nou care sa poata fi revelat si care sa nu fi fost deja revelat in Hindusim.

Chiar si ideea de intrupare a lui Dumnezeu o avem acolo explicata si integrata, cu mult mai luminos decat in crestinism sau Iudaism chiar.

Iata asadar ca pornim sa cercetam o uriasa comoara spirituala, cea mai mare comoara spirituala a umanitatii.

Nimic nu ii este superior decat desigur o Intrupare divina, deoarece Intruparea este simultan si toata cunoasterea si revelatia, si Dumnezeu.

Miracolul pentru noi este ca aceasta ultima si mare Intrupare, Iisus Hristos, sustine si binecuvanteaza aceste revelatii si descoperiri de aici ca fiind autentice si adevarate…

Asadar nu numai ca patrundem in misterele religiei eterne, cea mai veche a Pamantului, cea care a pastrat cel mai bine secretele si intiterile ce le-au primit patriarhii adamici, dar o facem impreuna cu Hristos si impreuna cu Tatal ceresc. Amin

2 comentarii:

  1. Nu cred in asa ceva, in Yoga( parerea mea care nu intreseaza pe nimeni)

    RăspundețiȘtergere
  2. ce legatura are yoga cu hinduismul ? poti sa practici yoga daca esti crestin (avand in vedere ca trebuie sa respecti porunca lui Dumnezeu: sa nu ai alti dumnezei in afara de mine) ?

    RăspundețiȘtergere